English   Svenska   Portugues


  Ny bok av professor Robert Faurisson  

Mitt liv som revisionist
Av
Professor Robert Faurisson

Litteraturprofessor Robert Faurisson som i dagarna är Sverigeaktuell genom sin föredragsturné i Sverige har just debuterat på svenska med skriften Mitt liv som revisionist.

 

Robert Faurisson är välkänd i Sverige sedan han 1992 och 1993 var på besök i Stockholm. Franska judiska extremister hade då också kommit till Sverige för att tillsammans med svenska vänstergrupper stoppa honom med våld och om nödvändigt mörda honom för att han inte skulle hålla föredrag. På grund av hot mot lokaluthyraren och stenkastning och våld redan på Arlanda blev det inget föredrag 1993.

 

Sedan dess har han författat nya böcker och deltagit på en mängd konferenser runt om i världen. Senast uppmärksammades han sedan han deltagit vid den internationellt uppmärksammade förintelsekonferensen i Teheran i Iran i december 2006.

 

Den 3 mars höll Robert Faurisson ett föredrag i Medborgarhuset i Alvik i Stockholms län. Den 4 mars hölls mötet i Göteborg och den 5 mars i närheten av Malmö. Under mötet berättade Faurisson om sin forskning kring den så kallade Förintelsen som han menar omöjligen kan ha ägt rum. Han berättade också om revisionistiska segrar genom åren.

 

På plats fanns också ett bokbord där man bland annat kunde införskaffa Robert Faurissons skrift Mitt liv som revisionist som berättar om de händelserika åren 1983-1987. Han berättar där bland annat om den första rättsprocessen mot Ernst Zündel, en rättegång som blev en förlust för alla förintelseanhängare och ett steg framåt för revisionismen. Han berättar även om olika "affärer" som på olika sätt rört revisionismen: Rättegången mot Klaus Barbie, åtal och domar mot författaren, Le Pens uttalande om gaskamrarna som en fotnot mm.

 

Logik Förlag - som har gett ut boken - hoppas att Mitt liv som revisionist liksom Robert Faurissons Sverigebesök åter kan blossa liv i debatten kring vad som egentligen hände under andra världskriget. Idag är yttrandefriheten hotad över hela Europa sedan politiker i bland annat Tyskland föreslagit ett europeiskt förbud mot att framföra argument för att ”Förintelsen” inte ägt rum. Logik Förlag väljer därför att slå ett slag för yttrandefriheten i och med att vi släpper denna kontroversiella skrift.

 

För mer information samt pressbilder på Robert Faurisson, besök www.logik.seHOME