"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw

HOME


"Blandäktenskap farligt"

Några judiska röster från Radio Shalom


Tisdagen den 30:e augusti 1994 hade den judiska närradiostationen i Stockholm, "Radio Shalom", en intressant debatt om huruvida judarna skulle ompröva sin inställning till Israel, såtillvida om de skall omprioritera resursfördelningen så att mindre pengar skulle gå till Israel och mer till judarna i "Diasporan", för främjandet av deras "judiska identitet" (vad nu det är för något?).

Debatten leddes av Radio Shaloms Tommy Ringart som mycket riktigt är bror till TV-sportens Arthur Ringart.

Vi tänkte här bara ge ett axplock med citat från de tre judiska debattörerna David Metzler, Franz Cohn och Richard Mühlrad, som deltog i programmet. Detta för att visa hur dessa sionister resonerar, och för att låta dem själva tala för sin sjuka sak. Först ut är David Metzler, en något yngre jude som bl.a. sitter med i Judiska Församlingens fullmäktige:

"Israel måste alltid spela en central roll för judar i Diasporan, det är självklart. Men däremot så tror jag att vi kommit fram till en tid i Diasporans historia där det är dags att omprioritera, både mentalt och i praktiken. Det svåraste kanske är den mentala biten... att omställa sig från att Israel skulle stå högst upp på prioriteringsordningen hos folk vad gäller bidrag, dit vi skänker våra pengar. Våra pengar går idag till Israel, och i viss mån också till bekämpandet av antisemitismen och knappast till utbildning för oss själva. Det går inte in till våran egen församling (...) Den måste definitivt förstärkas!"

"(...) Vem vill ta ansvaret för församlingen i Stockholm och dess framtid? Hur kommer den att se ut om 50 år? Kommer Stockholms församling att sluta som Karlskronas församling gjorde för ett par månader sedan; den upplöstes! Kommer det gå obemärkt förbi om 50 år? Vem vet? Vi måste börja satsa på oss själva. Jag är inte övertygad om att det är självklart att vi finns kvar för assimilationen är mycket, mycket stor. Vi för inte statistik i Sverige över hur stor assimilationen är, men om vi tittar på grannländer i Västvärlden (...) I USA så är blandäktenskapen över 50%! Det är en skrämmande siffra! Och i Storbritannien, det senaste 30 åren, så har 10 personer om dagen försvunnit till assimilation."

"(...) Israel måste finnas kvar, men inte som högsta prioritet utan vi måste bli högsta prioritet för att vi överhuvudtaget skall kunna värna om Israel i framtiden. Annars finns det ingen kvar som gör det om 50 år."

"(...) Vi måste satsa på oss själva mycket mer! Judar i andra länder är i en svår situation, självklart skall vi hjälpa dem (...) Vi måste göra det. Men vi är också i en svår situation. Om vi misslyckas att se det idag, då kommer det att vara för sent om 50 år. Vi måste identifiera det här problemet inte för att någon hotar oss till livet, vi måste inte fly någonstans. Utan tvärtom. Vi är välkomna i det här samhället här. Vi har det bra i Sverige och det är egentligen det som är vårt problem, det är det som är hotet. För risken är att vi försvinner in i det här samhället istället och förlorar vår judiskhet. Inte vi! Inte den generation som är i Stockholm idag. Kanske inte ens mina barn. Men mina barnbarn? Hur kan vi vara säkra på att våra barnbarn kommer att vara judar?! Det är en central fråga som vi måste ställa oss. Frågan är inte vill jag ha judiska barnbarn, utan kommer jag att ha judiska barnbarn."

Ännu en sionist som talar om "hotet från assimilationen", något som tydligen är "skrämmande" eftersom, så som David Metzler uttrycker det, judar "försvinner in i det" (något slags svart hål??) och däri förlorar sin judiskhet. Ack hemska tanke!

Nästa citat kommer från ärkesionisten Franz Cohn som sedan länge arbetar för Förenade Israelinsamlingen, "Keren Hayesod", och är ansvarig utgivare för dess tidning "Menorah" - den sjuarmade ljusstaken:

"...Aliyah, invandringen, har för närvarande kommit högst på prioriteringslistan. Vi har som alla vet sedan 1989 en massinvandring till Israel.

573 000 har kommit sedan december '89. Det är som om Sverige hade tagit emot lika mycket människor som redan bor i Stor-Stockholm. Även ett rikt land skulle utsättas för en ofattbar belastning."

En "ofattbar belastning" säger Franz Cohn. Kunde han inte lägga till att Israel genom moralisk utpressning av Väst-världen, främst USA och Tyskland, och genom maffiaverksamhet tillskansar sig miljarder dollar årligen för att finansiera denna sionistiska "massinvandring" och ockupation av palestinsk mark? I nästa nummer av Radio Islam skall vi visa hur våra "svenska" sionister gör för att undvika betala svensk skatt och istället skicka ner alla sina obeskattade förmögenheter de tjänat i Sverige till den rasistiska ockupationsstaten Israel.

Den tredje personen vi tänker citera från debatten är Richard Mühlrad, ordförande för den sionistiska organisationen "Keren Kajemet", "trädplanteringsfonden", när han uttalar sig om huruvida judarna fortfarande skall samla pengar till Israel:

"Det tycker jag är självklart! Som mig som jude tycker jag att det är oerhört viktigt att hjälpa just människor och då judiska människor som är i en svår situation, och det är därför jag tycker att det är såpass viktigt att man engagerar sig för Israel, och då självklart för Keren Kajemet. Vi hjälper då till då bland annat med att plantera träd och göra det möjligt för de nya immigranterna att komma till Israel och få bostäder att bo i. Vi förvandlar marken så att den blir beboelig, och vi hjälper även till då med att bygga vattenreservoarer. Det är ju en nödvändighet idag att det finns färskvatten för just Israels befolkning."

"(...) Men vad jag tycker är intressant för mig det är också att höra just vad Israels regering säger, den alltså majoriteten av regeringen, och där tänker jag på premiärministern, Rabin, Yitzhak Rabin. Han har ju alltså vid ett flertal tillfällen framfört hur viktigt det är att Keren Kajemet hjälper till att bygga upp landet. Och för mig som jude, så tycker jag att det är just så viktigt att i min judiskhet, det är ju en bit av min "Jiddishkheit", att vara aktiv för Israel. Att ge till Israel."

"(...) Det är självklart att vi ska satsa på oss själva, att vi ska satsa på judisk utbildning. Men det står inte i någon slags motsatsförhållande till att ge pengar till Israel och Keren Kajemet eller någon annan hjälporganisation. Tvärtom! Det är nämligen så att bakom de här hjälporganisationerna så finns det ett judiskt engagemang; människor över hela Sverige är idag engagerade att ge pengar till Israel, antingen genom Keren Kajemet eller någon annan organisation. Det är ett engagemang för det judiska, ett engagemang just enligt våran "Hadachah"; att man skall hjälpa de som är i nöd. Det är något som för mig är väldigt judiskt, och då har vi även tänkt på det judiska här i Sverige."

"(...) Jag hävdar igen, alltså att våra barn, Hanna och Jacob, har blivit engagerade i det judiska genom Keren Kajemet, genom Tubishvat-fester och andra engagemang som våran organisation har. Och jag är helt övertygad om att även andra judar i vårt land har just fått en del av sin judiska identitet genom att stödja Israel..."

Vi håller med dig, Richard Mühlrad. Till hundra procent! Sån är den kriminella sionismens rasism. Invasionen av palestiniernas land kallas "invandring", plantera träd på palestinsk mark kallas judisk uppfostran som hos barn stärker den "judiska identiteten"!!

Apropå färskvatten, som Mühlrad talar så ömt om bör ni läsa tidningsklippet på Klippsidan om FN-rapporten som avslöjar att Israel med hjälp av en underjordisk tunnel avleder vatten från södra Libanon. D.v.s. de bestjäl araberna på denna livsnödvändiga resurs för att istället bistå nyanlända horder med judiska kolonisatörer.

 


För att läsa andra artiklar från Radio Islams tidningTillbaks till svenska huvudsidan

Till Radio Islams sidor på andra språk