No hate. No violence
Races? Only one Human race
United We Stand, Divided We Fall
Radio Islam
Know Your enemy!
No time to waste. Act now!
Tomorrow it will be too late

English

Franç.

Deutsch

عربي

Sven.

Español

Portug.

Italiano

Русск.

бълг.

Hrvat.

Češt.

Dansk

Suomi

Magyar

Neder.

Norsk

Polski

Rom.

Srpski

Slov.

Indon.

فارسی

Türkçe

日本語

汉语Финансовата криза предлага уникална възможност за поправяне на всички злощастия на САЩ!

Обесете ги на най-високото дърво!

Израел Шамир

25.ІХ.2008 г.

 

          Седем години след 11 септември ставаме свидетели на друго, по-мащабно сриване, предизвикващо още по-голямо удоволствие от първото – сривът на финансовата пирамида на САЩ. Построена за около двайсет години, тя се срина само за няколко седмици. Да оставим настрани лицемерните празни приказки: това беше забележително шоу! Борсите на САЩ процъфтяваха, когато те бомбардираха Багдад и Белград – когато ограбваха Москва и притискаха Китай. Когато им вървеше по мед и масло, имаха достатъчно средства да нахлуят в Ирак – да заплашват Иран – да задушават Палестина. Накратко: когато беше добре за тях, беше много, много зле за нас. Нека сега опознаят горчивия вкус на собственото си “лекарство”!

          “Те” не са американците, както ние не сме останалото население на Земята. “Те” са само малка част от гражданите на САЩ – онези бързо забогатяващи гангстери от Източен Манхатън и други подобни места. Последните двайсет години станаха свидетели на голямо преливане на пари към една все по-намаляваща глутница свирепи, алчни зверове. Докато болшинството от гражданите на САЩ губеха възможността да осигурят на децата си висше образование, тези тлъсти, жестоки, жадни, лукави чудовища купуваха вили във Флорида и къщи в Тел Авив. И още по-лошо: те купуваха с милиардите си медиите, за да покваряват и разрушават демокрацията на САЩ и за да изпращат американски войници да воюват в далечни земи. Голяма част от откраднатите пари бяха сифонирани в посока Израел (където цените на апартаментите превишават и най-развинтеното въображение – и продължават да растат!)

          Добре им беше през тези години. Как се гордееха само, че финансовите диаграми на САЩ и света се определят в малък кабинет от Хенри Полсън (Министерството на финансите), от Бен Бернанке и Алан Грийнспан (Федералния резерв), от Морис Грийнберг от АІG. Те построиха света си заобиколени от Леман Бръдърс, Мерил Линч, Голдман Сакс, Марк Рич, Майкъл Милкен, Андрю Фастоу, Джордж Сорос и прочие финансови акули. Томас Фрийдман от “Ню Йорк Таймс” възторжено славеше вълнуващия им нов свят от “лексуси” и “нексуси”. Те връчиха Нобеловата награда по финанси на Майрън Шолс и Робърт С. Мертон, горди директори на борда на сега опозорения Хедж фонд за дългосрочно управление на капитала, който беше спасен от Нюйоркската банка на Федералния резерв за 3.6 милиарда долара. Президентът Буш ги възнагради за тяхната безотговорност като ги освободи от данъци. НЕКА ДА ПЛАТЯТ СЕГА ЗА СЛАДКИЯ СИ ЖИВОТ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ!

          Те ви отнеха истинските долари и ги превърнаха в хартийки без покритие – “...подкрепени само от доверието на лековерните” според думите на интернетен умник. Разоряването на работническата класа на САЩ - и дори на средната класа на тази страна - е неминуемо. Страховете, че на мястото на Земята ще остане само една черна дупка, се базират на онова подкосяващо краката усещане за безвъзвратното потъване на несметните богатства на САЩ  в тяхната собствена черна дупка.

          Това не е първото събитие от подобен характер  в историята на САЩ: Джей Гулд и Джозеф Селигман предизвикаха срив на борсовите пазари в края на ХІХ век, известен като “Черния петък”, а Джейкъб Шиф стои зад паниката на т.н. ”Черен четвъртък”, която доведе до национална криза (1). Селигман е и зад Панамската афера, добре организирана измама на борсовите пазари, станала нарицателна във Франция. Тя беше замислена и пусната в действие от двама немски евреи – Жак Райнах и Корнелий Херц -  които успешно подкупиха нужните им парламентаристи и ги накараха да играят по техните правила. Райнах обработи “дясното крило”, тогавашните “републиканци”, а Херц – “лявото крило”, т.н. “демократи”. Енциклопедията “Уикипедия” цитира Хана Арендт, според която посредниците между бизнес сектора и държавните представители са били почти изключително евреи. Тази топла прегръдка на държавата и бизнеса беше рецепта за бедствие.

          Но оттогава нещата се промениха и сегашните мамонити са от различни вероизповедания, дори от Крисчиън Сайънс като Ханк Полсън, чиято нето стойност според изчисленията възлиза на 700 милиона долара и чиято кариера  в Голдман Сакс (председател от 1998 до 2006 гг.) му осигуриха позицията на Министър на финансите. Само предаността им към Мамон, бога на Алчността, остана постоянна величина. В света на идеалния капитализъм  (т.н. “пазарна икономика”) те са толкова възхвалявани, че наистина трябва да си платят за това. В изключително занимателния роман на Глен Дейвид Голд “Картър поставя дявола на място”, около 1670 година духовният им прародител е намазан с катран и облепен с пера от смелите жители на Кънектикът, защото купува голямо количество вносни продукти  с престъпното намерение  да забогатее за нула време като притисне пазара и съдере кожата на съгражданите си. В наши дни подобен алчен престъпник ще получи медал  от неолибералната фондация “Милтън Фридмън” – справка: JINSA* и ще бъде изучаван като положителен пример във факултета по бизнес на Харвардския университет.

          Сега тези ненаситни негодници правят всичко възможно да използват контрола си над правителството, за да прехвърлят личните си загуби на гърба на обикновените граждани на САЩ. Дали този акт ще се нарича “национализация” или “приватизация”, или “избавяне от финансови затруднения” няма никакво значение. Същественото в случая е, че много бедни граждани на САЩ ще обеднеят още повече, а всички американци ще трябва да понесат тежестта на жестоки данъци. Но виновниците за пирамидата ще се измъкнат без драскотина – ще се оттеглят в замъците си и сигурните си, защитени инвестиции, както са правили и преди.

          Американците имат право да знаят кой ограби не само тях, но и децата им - а грабителите са ясни: безсрамно забогателите през последните две десетилетия. Те трябва да платят цената на престъплението си. И ако правителството, президентът, конгресът и сенатът, демократите и републиканците не желаят да ги НАКАРАТ да сторят това, обикновените американци могат да последват примера на прародителите си от Кънектикът: не се скъпете на катран и пера, използвайте ги щедро!  А ако и това не помогне, обесете жадните ненаситни гнусотници на стълбовете за улично осветление!

          Сега точно е времето да припомним защо във Втората поправка на Конституцията Бащите-основатели съхраниха правото на хората да притежават и носят оръжие. Слава на Бога, че ционистката Антиклеветническа Лига (ADL) още не е успяла да организира отхвърлянето му. Това право не визира обикновения крадец: то е дадено като средство за налагане на СПРАВЕДЛИВОСТ, когато всички останали способи са провалени. “Aux armes - на оръжие!”, както призовават французите, когато вкарват в правия път техните измамници. САЩ са страна с традиция на бързо, директно възстановяване на справедливостта – спомнете си онзи зов: “Обесете ги на най-високото дърво!” на хората от Запада. Вслушайте се в него днес!

 Нека американските войници се приберат вкъщи от ненужни войни и далечни бази по света: истинският враг е в собствената им страна! И на уста със суровия камбанен зов на напълно съвременно звучащите думи на ЛЕНИН - нека да превърнем империалистическата война в гражданска срещу алчните негодяи! Вместо натоварване на данъкоплатеца с непоносимото бреме на тежки данъци, превърнете САЩ в зона, свободна от милиардери! Милиардерите, тези най-жадни, най-ненаситни плъхове, реализират най-големите си печалби от Великата Пирамида: ПРЕВЪРНЕТЕ ГИ В ПРОСЯЦИ! Анулирайте електронните им банкови сметки! Изчезването на трилиони долари от тях ще повиши стойността на долара – заплатите ви отново ще се изплащат с истински пари!

Ако приемем, че половината от всички милиардери са горди членове на израелското лоби в САЩ, то това ще реши и проблема на Близкия изток. За да се осигурите напълно, конфискувайте всички активи на Строителите на Пирамидата: на Полсън и Бернанке, на висшите служители на банките Мерил Линч и Голдман Сакс, на президента Буш, който допусна това да се случи. И в Палестина, Ирак и Афганистан ще настъпи мир, а американците пак ще се гордеят със страната си. Масовата конфискация ще възстанови демокрацията в САЩ: следващите кандидати за президентския пост няма да коленичат пред AIPAC*, за да декларират пред ционистите там своята преданост към интнересите на Израел. Поражението над Алчността ще върне хората към вярата; отстраненият тежък баласт ще освободи нужните средства за здравеопазване, социална сигурност и образование ЗА ВСИЧКИ. Вместо бедствие, финансовият срив предлага уникалната възможност за поправяне на всички злощастия на Америка. Не я пропускайте!

А от гледна точка на света извън САЩ заявявам: не хвърляйте добри пари в черна дупка. Обърнете гръб на манипулиращото мъркане, идващо от Вашингтон. Приемете, че всичките ви активи в САЩ са вече загубени. Ако все още успеете да спасите нещо – добре; но не пилейте пари и усилия да възстановите безвъзвратно изчезналото. Вместо него получавате безценен актив: свобода и независимост. Един подбит долар означава безопасност за вашата икономика.

Сриването на Пирамидата ще ви освободи!

 

(1) Бенджамин Гинсберг: “Фаталната прегръдка: евреите и държавата”, Чикагски университет, Чикаго 1993, стр. 73

 


 

* JINSA = Jewish Institute for National Security Affairs = Еврейски институт по въпросите на националната сигурност – Бел. пр.

* AIPAC = American-Israeli Public Affairs Committee –  Американо-израелски комитет по обществените въпроси – Бел. пр.

http://www.israelshamir.net/English/Hang.htm

Джулиан Асанж и Израел Шамир


Израел Шамир: