No hate. No violence
Races? Only one Human race
United We Stand, Divided We Fall
Radio Islam
Know Your enemy!
No time to waste. Act now!
Tomorrow it will be too late

English

Franç.

Deutsch

عربي

Sven.

Español

Portug.

Italiano

Русск.

бълг.

Hrvat.

Češt.

Dansk

Suomi

Magyar

Neder.

Norsk

Polski

Rom.

Srpski

Slov.

Indon.

فارسی

Türkçe

日本語

汉语

USA ja Israel sensuroivat riippumattomia medioita

Gordon Duff, Press TV

USA ja Israel sensuroivat riippumattomia medioita


Tällä viikolla Yhdysvaltain hallitus sensuroi Press TV:tä poistaen sen koko Pohjois-Amerikan satelliittilähetyksistä, osana yksipuolisia Iranin vastaisia sanktioita. Syyksi he ilmoittivat järjettömän väitteen, että vaientamalla Iranin Teheranissa päämajaa pitävän Press TV:n he ”estävät sensuuria”.

Ajoitus on mielenkiintoinen. Viikko sitten Press TV lähetti dokumentin, jossa esiintyi entinen Yhdysvaltain Turvallisuusneuvoston Lähi-idän asioiden neuvonantaja Gwyneth Todd. Sekä Clintonin että Bushin hallinnoissa mukana ollut Todd kertoi estetyistä vakoilututkimuksista ja Bushin hallituksen osallisuudesta amerikkalaisten virkamiesten ja sotilaiden salamurhien ja terrori-iskujen suunnitelmiin, joista olisi syytetty Irania ja siten perusteltu sodan laajentamisen oikeutus.

Toddin tueksi löytyy asiakirjojen lisäksi kymmeniä vastavakoilun huippuvirkamiehiä niin FBI:sta, Pentagonista kuin tiedustelupalveluista, jotka vaiennettiin tämän hirveän jutun salaamiseksi kansalta. Vain viikkoa aiemmin Washington Postin Jeff Stein yritti saada tämän jutun mediaan. Hänen vaikuttava ja hyvin kirjoitettu raporttinsa, joka vahvisti Toddin syytökset, hyytyi alkuunsa kaikkien amerikkalaismedioiden kieltäytyessä julkaisemasta sitä.

Jos tässä ei ole kyse sensuurista, niin mistä sitten?

Press TV:n dokumentin ja Washington Postin artikkelin myötä olisi pitänyt nousta esiin syytöksiä terrorismista, vakoilusta ja maanpetoksesta kymmeniä Bushin ja Pentagonin virkamiehiä vastaan. Nämä eivät ole pelkkiä syytöksiä, vaan yksityiskohtaisia selostuksia tukahdutetuista tutkimuksista, todistajien uhkailuista, terrorismista ja murhista.

Watergate oli vitsi tähän verrattuna, mutta mitään ei ole uutisoitu, mitään ei ole tehty asian eteen, paitsi Press TV:n sensuuri ja mahdollisen selvittelyn estäminen. Kukaan ei ole edes yrittänyt leimata juttua salaliittoteoriaksi, sillä tosiasiat ovat kiistämättömät ja vakuuttavat. Ainoa vastaus on Press TV:n vaientaminen.

Eräs toinen Press TV:lle ominainen raportti kertoi entisen republikaanisenaattorin Chuck Hagelin nimityksestä Yhdysvaltain puolustusministeriksi. Edustajanhuoneen haastattelussa republikaanien senaattorit yksi toisensa jälkeen tekivät kaikkensa hyökätäkseen ja nöyryyttääkseen Hagelia, joka on ansiomitalilla palkittu sankari, Vietnamin sodan kokenut sotilas, ensimmäinen todellinen sotilas ikinä Yhdysvaltojen puolustusvoimien johtajana.

Lähes kaikki kysymykset liittyivät Israeliin, yli 100 huolella laadittua syytöstä ja loukkausta, jotka oli selvästi etukäteen mietitty ja koordinoitu samanaikaisesti loanheittokampanjan kanssa, joka rahoitettiin uhkapeli-, prostituutio- ja huumerahoilla, mikä on yleisesti myönnetty ja helposti todistettavissa. Senaattoreiden kysymykset oli selvästi valjastettu palvelemaan voimakasta Israelin lobbausta, jota Hagel on kritisoinut ja nyt vaadittiin myöntämään, ettei sellaista Israel-lobbausta ole koskaan tapahtunut.

Amerikkalaisen kansan lisäksi koko touhu on kuvottanut myös julkisuuden henkilöitä, kuten Bill Maher, jotka avoimesti arvostelevat Israelin myönteisyyden äärimmäisyyksiä. Vuosi sitten Maher oli Israelin eturyhmän äänitorvia.

Yhdysvaltojen armeija on jo pitkään toivonut puolustusministeriksi Hagelin kaltaista, joka sotaväen mukaan ymmärtää puolustusvoimia ja tajuaa, mikä on parasta Yhdysvalloille, sen sijaan että kuuntelisi eturyhmiä ja lähtisi mukaan sotiin ja tuhoon, jotka eivät ole Yhdysvaltoja hyödyttäneet.

Hagel ei ollut häpeäksi republikaaneille. He häpäisivät itse itsensä ja koko Amerikka näki sen. Press TV välitti sen reilusti ja totuudenmukaisesti. Siitä syystä Press TV pitää vaientaa.

Propagandasta puheen ollen, viime viikolla National Public Radiossa Terry Gross haastatteli vierastaan Iranin ydinteknologian ohjelmasta. Gross käytännössä syötti vieraalle siten muotoiltuja kysymyksiä, että tuloksena oli valheita ja harhaanjohtavia käsityksiä. Hänen vieraansa oli sattumoisin yksi lukuisista ”ydinteknologian asiantuntijoista”, joka ei ole koskaan työskennellyt ydinaseiden parissa, ei tiedä miten ne toimivat tai miten uraania rikastetaan. Hänen lasketellessa tavanomaisia syytöksiä Irania kohtaan Gross vain myönteli ja nieli kaiken. Terry Gross tietää varsin hyvin, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelun arviot ovat jo pitkään todistaneet, ettei Iranilla ole ydinaseohjelmaa, joten hän tietää varsin hyvin ajavansa epäoikeutettua sotaa. Gross tietää erittäin hyvin olevansa epärehellinen ja korruptoitunut. Tällainen propaganda ja sodan lietsonta on silkkaa pahuutta.

National Public Radio oli joskus riippumaton, vaikkakin valtion rahoittama, mutta on nykyään valinnut asiakseen järjestelmällisesti valehdella, levittää propagandaa ja sulkea silmät tosiasioilta. Kukaan ei silti vaienna heitä. Jo vuosikymmenien ajan Fox News on levittänyt salaliittoteorioita, propagandaa, kiihkoilua ja vihaa amerikkalaisille. Sen brittiläinen emoyhtiö NewsCorp on haastettu oikeuteen vakoilusta, salakuuntelusta, kiristyksestä ja lahjonnasta. Kymmenet johtajat saattavat joutua vankilaan.

Yhdysvalloissa Fox on kuitenkin Republikaanipuolueen äänikanava. He osallistuvat jatkuvasti ja häpeämättä loanheittoon, sodanlietsontaan, salaliittoteorioiden levittämiseen, vakoiluun, lahjontaan, kiristykseen ja maanpetokseen. He ovat lain yläpuolella, sillä heitä suojelevat Israelin etujärjestöt, sotateollisuudesta hyötyjät ja järjestäytynyt rikollisuus. Maailmassa ei ole sen pahempaa yritysrypästä kuin Fox / NewsCorp. Missään heitä ei kuitenkaan yritetä vaientaa, edes Englannissa. He ovat aina ostaneet ja myyneet poliitikkoja ympäri maailman.

Miksi Press TV pitää vaientaa?

Vilkaistaanpa tarkemmin ”Palestiinalaiskysymystä”. Äskettäin YK äänesti lähes yksimielisesti Gazan, Jerusalemin ja Länsirannan tunnustamisesta itsenäiseksi Palestiinan valtioksi. Kuitenkin kuulemme joka päivä Israelin sotatoimista alueella, joka EI OLE Israelia, missä he ottavat haltuun maata, jyräävät koteja ja ampuvat mielenosoittajia. Mutta eikös YK:n äänestys tarkoittanut, ettei Israel saisi enää tehdä sellaista? Itse asiassa jo vuoden 1948 Geneven kokous selvästi ilmaisi, että asutusten rakentaminen sodan aikana valloitetuille alueille on ”rikos ihmisyyttä vastaan” ja rangaistavaa kansainvälisissä tuomioistuimissa, kuten Nürnbergin tuomioistuin, jossa tuomittiin natseja. Hassua on se, ettei yksikään amerikkalainen media ole koskaan raportoinut näistä asioista totuudenmukaisesti. Onko mikään sen selvempää sensuuria tai propagandaa?

Uutiset kertovat, että Iraniin pitää hyökätä, jotta he eivät pystyisi rakentamaan ydinaseita, vaikka tiedustelupalvelut vakuuttavat, ettei Iranilla ole ydinaseohjelmaa. Entä Israel, onko heillä ydinaseita? Onko koskaan kuultu, miten Israel todellisuudessa sai ydinaseensa? Yhdysvalloista varastettiin tonneittain puhdasta asekelpoista uraania ja plutoniumia, joka jostain syystä laivattiin Israeliin. Onko mikään suurempi media koskaan paljastanut, miten laiton ja rikollinen Israelin ydinasearsenaali on? Eipä tietenkään, sillä tämä on sensuuria ja propagandaa parhaimmillaan.

Yhdysvallat syyttää Press TV:tä iranilaisten propagandoimisesta, mutta todellisuudessa amerikkalaisten tarkoitus on selvästi yrittää sensuroida Press TV:tä Yhdysvalloissa. Eikö tämä ole absurdia? Yksikään valtamedian organisaatio ei ole tunnistanut syytösten päivän selvää järjettömyyttä.

Lähes jokainen perustuslain suoma oikeus on Yhdysvalloissa hyllytetty, mukaan lukien habeas corpus, jonka tulisi suojata mielivaltaisilta syytöksiltä ja vangitsemisilta. Amerikkalaisen vapauden perusta, perustuslain kansalaisoikeudet (Bill of Rights), on viimeisen kahdentoista vuoden aikana vesitetty täysin lainsäädännön turvin, eikä siihen ole juuri lainkaan puututtu, lukuun ottamatta aseiden kannattajien itseriittoista suunsoittoa.

Yhdysvalloissa ei ole vapaata lehdistöä ja se mitä joskus pidettiin internetin vapaana ”blogosfäärinä” on nykyään viemäri täynnä ”valvottua vastustusta” ja peliteorian sodankäyntiä, eli huolellisesti muokattua sensuuria ja propagandaa. Totuuden puolesta verkossa taistelevia on lahjottu, tahrattu, hakkeroitu, uhkailtu ja jopa murhattu. Hyvin harva selviytyy enää nykyään. Monen mielestä myös internet on täysin valvottu, sensuroitu ja lavastettu. Amerikka kaapattiin jo ennen syyskuun 2001 WTC-iskuja.

Israelissa ”oppositiota” edustaa enää vain sanomalehti Haaretz. Kaikki muu media on valtion kontrolloimaa. Haaretz taas edustaa hallitun vastustuksen puhtainta muotoa. He saavat ääntä kuuluviin sen verran, että se miltei näyttää ja kuulostaa riippumattomuudelta, mutta tarkemmin tarkasteltuna on vain paljon melua tyhjästä. He eivät todellisuudessa asetu hallitusta vastaan tärkeissä asioissa. Oman arvioni mukaan he edustavat todellista Mossadia.

Mitä tulee Israelin hallitukseen, Netanyahun johdolla äärikansallismielinen Likud-puolue on pystynyt kontrolloimaan Israelia päästämällä maahan äärioikestolaisten venäläisten tulvan, joista juuri kellään ei ole juutalaisia juuria. Israelilla on energinen poliittinen järjestelmä, jos hyväksyy tosiasian, että suurin osa kansasta suljetaan politiikan ulkopuolelle ”rodun” tai uskonnon perusteella.

Johns Hopkinsissa tehty tutkimus ”rotujen alkuperästä” osoitti palestiinalaisten merkittävän enemmistön olevan Seemiläisiä, mutta alle 10 % israelilaisista oli edes jollain lailla DNA:n mukaan Seemiläistä syntyperää. Tekeekö se Likud-puolueesta anti-semitistisen?

Voiko apartheidiin ja etnisiin puhdistuksiin syyllistyvä valtio olla demokraattinen? Päätellen YK:n päätöslauselmien äänestyksistä ainoa todiste Israelin tuomitsemisesta on lehdistön jatkuva sensuuri Israelissa, Euroopassa ja Amerikoissa. Asia itsessään on päivän selvä ja hyvin dokumentoitu ja todistaa propagandasta ja sensuurista maissa, jotka väittävät olevansa demokraattisia.

Miten Press TV pärjää vertailussa Fox Newsin, CNN:n ja Atlantic Monthlyn kanssa? Vaikka Press TV ei ole mielestäni täydellinen, on se paljon ”reilumpi ja tasapainoisempi” kuin Fox tai CNN ja huomattavan paljon järkevämpi kuin Atlantic.

Press TV on vaiennettu, ei sisällön takia, vaan äänensävyn. Se ei johdu siitä, että Iran sensuroi tai kontrolloi sitä poliittisesti, kuten Yhdysvallat väittää, vaan siitä etteivät he suostu hyväksymään sensuuria niiltä voimakkailta tahoilta, joilla on omat kiinnostuksen kohteensa ja jotka hallitsevat suurinta osaa koko maailman muusta mediasta.

Press TV saattaa ajaa omaa agendaansa, niin kaikki media tekee. Heidän ideologiansa estäminen on kuitenkin vastoin kaikkia käsityksiä mielipiteen ja ajatusten vapaudesta.

Ainoa syy sensuuriin on hallita väestöä estämällä pääsy vaarallisiin ideoihin. Ajatuksia ja ideoita pidetään vaarallisina, kun niillä on taustallaan totuuden voima.

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.presstv.ir/detail/2013/02/12/288554/the-war-to-censor-press-tv/